Overvejer CoolSculpting®

Den fedtreducerende CoolSculpting®-behandling er specielt beregnet til personer, der har uønsket fedt i afgrænsede områder. Til forskel fra fedmekirurgi (f.eks. gastrisk bypass) er CoolSculpting®-behandlingen ikke egnet som vægttabsløsning for overvægtige. Gode kandidater til CoolSculpting® har synlige buler i bestemte områder, som de gerne vil af med. Mange mennesker ønsker et ikke-kirurgisk alternativ til fedtsugning.

Dit første skridt bør være at tale med en CoolSculpting®-læge for at høre, om det er en velegnet behandling for dig.

CoolSculpting®-behandlingen er ikke egnet til alle. Du bør ikke få foretaget CoolSculpting®-behandling, hvis du lider af kryoglobulinæmi, autoimmun hæmolytisk anæmi af kuldetypen eller paroxysmal kold hæmoglobinuri. CoolSculpting®-proceduren er ikke egnet som behandling af fedme. Som ved enhver anden medicinsk procedure bør du spørge din læge, om CoolSculpting®-behandling er den rigtige løsning for dig.

CoolSculpting® er velegnet til behandling af synlige fedtbuler i det submentale område (under hagen), på lår, mave og sider (kærlighedshåndtagene) foruden rygfedt (bh-deller), under balderne (banandellen) og på overarmene. Din læge vil udarbejde en skræddersyet behandlingsplan, der er tilrettelagt specielt efter din krop og dine personlige mål.

Ja, CoolSculpting® er velegnet til behandling af synlige fedtbuler under hagen. Bortfrysning af fedt fra en dobbelthage medfører lige så få gener som ved CoolSculpting®-behandling af andre dele af kroppen (f.eks. mave, sider eller lår). Efter CoolSculpting®-behandling af en dobbelthage kan patienterne se resultaterne efter bare 2 besøg.

Når de behandlede fedtceller bliver krystalliseret (frosset), bliver de ødelagt, hvorefter de bliver håndteret af kroppens naturlige processer, der fjerner dem fra kroppen. Når de behandlede fedtceller er væk, er de væk for bestandig. Se siden Sådan virker det for at få mere at vide.

Som en verdensførende non-invasiv fedtreducerende behandling har CoolSculpting® en veldokumenteret sikkerheds- og effektivitetsprofil. CoolSculpting®-systemerne er kontrollerede afkølingsenheder, der er konstrueret med indbyggede sikkerhedsforanstaltninger. Hvis sensorerne registrerer, at huden er ved at blive for kold, vil systemet lukke ned automatisk.

Behandlingsprocessen

Når nedkølingen begynder i løbet af de første par minutter, føler du typisk intens kulde. Dette fortager sig normalt hurtigt. Med nogle applikatorer vil du føle et ryk, når sugningen aktiveres.

Efter behandlingen vil du måske føle en prikken, mens området bliver masseret i ca. 2 minutter. Patienterne kan som regel vende tilbage til normale aktiviteter efter behandlingen.  Afsnittet Hvad du kan forvente indeholder flere oplysninger om, hvad der sker før, under og efter din CoolSculpting®-behandling.

Under din indledende konsultation vil lægen spørge til din sygehistorie for at afgøre, om CoolSculpting® kan være det rigtige for dig. Det er vigtigt at fortælle lægen det, hvis du har kryoglobulinæmi, autoimmun hæmolytisk anæmi af kuldetypen eller paroxysmal kold hæmoglobinuri, da du ikke bør blive behandlet med CoolSculpting®, hvis du lider af en af disse sygdomme.

Din CoolSculpting®-læge vil hjælpe dig med at udarbejde en skræddersyet behandlingsplan, der er tilrettelagt specielt efter dine specifikke mål. Varigheden af CoolSculpting®-behandlingen varierer afhængigt af det antal områder, der behandles ved hvert besøg. Den nyeste CoolSculpting®-teknologi kan behandle en patient i løbet af 60 minutter. Hvis du har begrænset tid, men har adskillige områder med uønsket fedt, kan nogle praksisser måske tilbyde behandling med flere CoolSculpting®-systemer samtidig. Din læge vil forklare processen og afgøre, om dette er en egnet mulighed for dig. Du og din læge kan også aftale yderligere behandlinger eller klinikbesøg for at nå dine mål.

Efter din behandling

Under behandlingen kan du opleve rykkende, trækkende eller let knibende fornemmelser, intens kulde, en snurrende, sviende, øm fornemmelse eller krampe på behandlingsstedet. Disse fornemmelser vil sandsynligvis aftage, efterhånden som området bliver følelsesløst.

Efter proceduren er typiske bivirkninger rødmen, hævelse, blegning, blå mærker, hårdhed, snurren, svien, ømhed, kramper, værkende fornemmelse, kløe, hudfølsomhed og følelsesløshed. Følelsesløsheden kan vare ved i op til flere uger. Der kan være en følelse af fylde bagerst i halsen efter submental behandling. Disse virkninger er midlertidige og fortager sig generelt inden for dage eller uger.

Selv om de er sjældne, kan der også forekomme yderligere bivirkninger som paradoksal hyperplasi, forsinket smerte, forfrysning, vasovagale symptomer, subkutan induration, hyperpigmentering og brok.

CoolSculpting®-behandling er ikke egnet til alle. Du bør ikke få foretaget CoolSculpting®-behandling, hvis du lider af kryoglobulinæmi, autoimmun hæmolytisk anæmi af kuldetypen eller paroxysmal kold hæmoglobinuri. CoolSculpting®-proceduren er ikke egnet som behandling af fedme.

Som ved enhver anden medicinsk procedure bør du spørge din læge, om CoolSculpting®-behandling er den rigtige løsning for dig.

CoolSculpting®-behandlingen er fuldstændig ikke-kirurgisk, så du kan typisk vende tilbage til dine normale aktiviteter næsten med det samme. Patienter tager ofte på arbejde igen lige efter deres CoolSculpting®-behandling. Dette varierer fra person til person og kan afhænge af behandlingsområdet.

Sørg altid for at aftale en opfølgende vurdering hos din CoolSculpting®-læge for at gennemgå dine resultater.

De fleste patienter kan se resultaterne mellem 2 og 6 måneder efter behandlingen. Du skal stadig fortsætte med at skylle fedtceller ud i op til 4 til 6 måneder efter behandlingen.
Før- og efter-galleriet viser, hvordan resultaterne ser ud efter CoolSculpting®-behandlingen. 

Andet

Prisen for CoolSculpting®-behandlinger varierer afhængigt af, hvilke områder der generer dig, antallet af nødvendige behandlinger og dine ultimative mål.

Under et personligt møde med din CoolSculpting®-læge kan du få udarbejdet en skræddersyet behandlingsplan, der er tilrettelagt specielt efter din krop, dine mål og dit budget.